onsdag 26 augusti 2015

Dag 50 Mellersttjärnen - Kvarntjärn

Frukost i tältet trots att det slutat regna. Det var för blött ute. Traskade iväg. Tog av på en liten skogsväg vilket visade sig vara fel väg men vi kom rätt ändå. Det blev bara lite jobbigare eftersom vägen försvann efter ett tag. Men vi gillar ju utmaningar! Sen hade vi tur också då vi i obanad terräng gick rakt på den vändplan vid den väg vi sedan skulle fortsätta på. Hade vi gått upp lite för tidigt hade vi missat den.

Vi traskade på ner mot Kallsjön. Fortfarande hade vi Åreskutan som utsikt. Är glad att vi gjorde detta vägval i stället för att gå den tråkiga vägen väster om Kallsjön mot Huså. Kom ut på asfaltsväg som vi följde söderut. Tog av vid bron vid södra änden av Kallsjön. Det var nu det blev spännande för över det här området hade vi ingen karta. Det var ju inte planerat att vi skulle gå den här vägen! Dessutom hade vi lyckats med konststycket att båda våra telefoner höll på att ladda ur. Vi memorerade kartan från telefonen (som vi laddat ner). Hittade den led som gick upp mot Kvarntjärn som ligger lite öster om Åreskutan.

Kom fram vid 16.00. Det fanns ett vindskydd och ett förvånansvärt fräscht dass där. Tältet var fortfarande mycket blött även invändigt när vi satte upp det. Inte ens hunden ville gå in och lägga sig där. Han som älskar att krypa in i tältet så fort det är uppsatt. Tack vare det fina vädret hann det torka innan läggdags.

Tände en brasa på kvällen för att hålla myggen och knotten borta. Snart upptäckte vi att det inte bara var mygg och knott på oss. Vi satt mitt i en myrgång så vi hade myror som knatade omkring på våra fötter och ben.


Vackra vyer efter vägen.

Kallsjön

Tältplats Kvarntjärn. Som vanligt en massa kläder på tork.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar