onsdag 26 augusti 2015

Dag 49 Rönnöfors - Mellersttjärnen ca 35 km

Det slutade att regna och solen kom fram. Gick ca 8 km på asfaltsvägen mot Kaxås innan vi vek av mot Tångeråsen på en liten skogsväg. Kom inte riktigt ut där vi tänkt men det gick bra ändå. Som tur var fanns det trevligt folk att fråga om vägen. :)

Tångeråsen och Gärdet var vackra små byar som vi passerade. Därefter vankades det mer skog och en och annan sjö. Efter ett tag uppenbarade sig Åreskutan i bakgrunden som ett välkommet avbrott till skogen. Skönt att vandra på mindre grusvägar med ytterst lite trafik.

Vid lunch hängde vi upp våra kläder som jag fick för mig att tvätta igår och som ännu inte torkat samt tältet som var blött efter nattens regn. Bäst att passa på medans solen sken!

Planen var att gå till Djupsjön och tälta men vi hittade ingen bra tältplats. Det är möjligt att man hade fått tälta vid den lilla byn med sommarstugor om man frågat. Det fanns nämligen en stor gräsplan ner mot sjön där. Vi fortsatte dock i tron om att det snart skulle uppenbara sig en fin tältplats längre fram. Det hände inte. Däremot började det att regna. Ganska mycket faktiskt. Så vi bara fortsatte att gå. Till slut hittade vi mindre skogsväg som på kartan såg ut att gå ut mot Mellersttjärnen. Vägen tog slut vid någon slags skjutbana. Det låg även renkadaver där. Vi fortsatte förbi och in i obanad terräng. Det var ju inte så långt till sjön därifrån. Lite snårigt att gå men klockan var mycket och regnet föll. Hittade ett ställe i blåbärsriset som fick duga som tältplats strax bredvid en hög med björnbajs...

Det blev middag i tältet. Snart sov vi som stockar i regnet på en mjuk bädd av blåbärs- och granris under tältet.




Torkträd


Vilopaus för trött farbror


Tältplatsen vid Mellersttjärnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar