tisdag 11 augusti 2015

Dag 39 Raukasjö - Rödfjällstugan ca 33 km

När jag packat ihop mina saker kom Tommy med färska ägg från hönsgården! Två till mig och ett till hunden. Vilken generositet! Man blir så glad! Han berättade att två damer som också går Gröna bandet kom igår vid halv tio. Då hade jag gått lagt mig... Nu fick jag i alla fall tillfälle att prata med dem! Kul att höra hur de haft det. Vi kollade lite på kartan och gav varandra tips. De varnade för att det var mycket blött ner mot Gäddede.

Glad i hågen traskade jag iväg. Kom på efter 5 minuter att jag glömt att slänga soporna! Inte kunde jag strunta i det när de varit så generösa mot mig. Så jag vände och gick tillbaka för att göra rätt! Det tog ju bara en kvart extra...

Första 4 km var lättvandrade sen började det - träsk-h-vetet! I uppförsbacke! När det planade ut gick leden genom snårskog blandat med blötmyr. Inte var det här någon vandringsled inte tänkte jag. Knappt en skoterled. Igenvuxet och en hel del ledmarkeringar låg på marken. Kände mig irriterad men efter att ha beklagat mig för min stackars man som råkade ringa just då kändes det något bättre.

Plötsligt dundrade två stora älgar ut på myren. Hunden ville springa efter så då fick jag i alla fall lite draghjälp.

Det blev lunch i raststugan Tjärnbäcken. Det hade varit nästan omöjligt att stanna och rasta tidigare
p g a alla mygg och knott. Hunden blir tokig (jag med). Det var ganska igenvuxet runt stugan. En bro över en bäck hade rasat vid stugan men det gick bra att ta sig över ändå. Det kom lite regn medan vi lunchade.

Efter lunch dök de två älgarna upp igen. Denna gång var jag inte riktigt beredd. Hunden gjorde ett ryck och så gick spännet på avbärarbältet sönder. Som tur var satt han fast ändå i bältet. Det hade inte varit kul att jaga hund i blötmyren... Drygt med trasigt spänne. Satte ihop det med en karbinhake. Lasse får skicka upp ett nytt spänne till Gäddede.

Gick mot Lejarfallet. Något bättre led. Tyvärr var det inte läge att rasta vid fallet då knotten terroriserade oss. Vi fortsatt mot Ankarede dit vi kom fram vid 15.30. Gick till det hos Gröna Bandare kända Caféet. Blev bjuden på våffla. Den satt fint!

På grund av knotten bestämde jag mig för att fortsätt upp till Rödfjällsstugan för att tälta där. Det var ju bara en liten uppförsbacke på 6 km... ;)

Kom upp vid 18.00. Fantastiskt fint var det där uppe! Inte lika mycket knott och mygg. Slog upp tältet en bit utanför stugan. Kände mig nöjd!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar