söndag 30 augusti 2015

Dag 56 Söder om Vålåstugorna - Helags 19 km

Planen var att komma iväg vid 8.00 men vi var på väg redan kl 7.30! Lite kylig och blåsig morgon men fint väder. Tjejerna var på hugget. Den planerade middagen och dusch vid Helags fjällstation lockade. De gick med en rasande fart. Jag och Jonas hade nästan lite svårt att hänga med i deras takt.

Häftigt att vandra från det här hållet med Helags som vy i bakgrunden. Det blåste rejält när vi passerade Krustjärnen. Hittade en kulle där det var lä som vi kunde luncha bakom.

Kom fram redan vid 14.30. Vi hade bokat hundrum, ett 10-bäddsrum där fem våningssängar stod ihoptryckta. Tre hundar och 9 personer skulle trängas där. Det blev lite trångt om utrymmet. Vi var först på plats och kunde därmed också välja sängplats först. Det fanns inte mycket golvyta för hundarna att röra sig på. Hundburarna var för små för Lukas så honom fick jag sätta fast i sängen om jag skulle gå ut. Han kunde dock vara lös i rummet under middagen eftersom de andra hundarna var ute då. För övrigt var det otroligt mycket hundar vid fjällstationen. Ovant för mig och Lukas som alltid varit ensamma i hundrummen vi bott i under vandringen.

Åt en god tvårätters middag. Satt med en trevlig familj från Åsarna. Vårt bord fick ta mat sist av 7 st. Det var lite jobbigt eftersom vi var så hungriga.




Lade oss tidigt.

1 kommentar: